Direktlänk till inlägg 23 augusti 2008

Jobbarlördag

Av Britta Hammarström - 23 augusti 2008 20:47

Promenix i skogen ganska tidigt, till kyrkogården och snyggade till på Peters grav, rosorna har slutat blomma, petuniorna jobbar fortfarande på - satte dit en vas med dahlior och vita flox från trädgården.

Fortsatte till Helgö där jag fick förmiddagskaffe och kunde gulla ordentligt med valparna - när jag kommer hem från Skåne har alla åkt till sina nya hem.


Vilket liv det blev på dem när jag kom - de gapade och skrek "någon kommer, någon kommer, ta upp mig, ta upp mig, ta upp mig" - så här har jag inte hört dem låta förut, vilka röstresurser ;)


 Meet Brasse - leader of the pack!


Det var totalröj ett tag, men så slocknade ett par syskon...gonatt..



Mycket grejor finns det att pyssla med, hink, kastrull, jätterolig tunnel, "vanliga" leksaker..


Tunneln har valparna verkligen kul med - " AJJ! Nyps inte"

Hemma igen  blev det dammsugning och tvätt av trogen Volvo.

Sedan tog jag på mig jacka och trädgårdshandskar och gick lös på stockrosorna som är totalt överblommade. Vackra, ståtliga, men ack så otrevliga att handskas med!

Har en massa små hullingar som tränger in överallt, det är omöjligt att klippa ner dem utan att ha armar och händer totalsäkrade.

I skottkärran med hela avklippet, Hippie och Bitte gjorde sitt bästa för att mörda skottkärran :0) och ut på fältet med hela konkarongen.


Kände att det var läge för en skogsvända, klarade av den och mellanlandade på Coopen för diverse inköp inför nästa vecka - t ex mellanmjölk med extra lång hållbarhet o dylikt.


Karin kom förbi och lämnade pärmar och diverse, som skall medföras söderut för vidare transport till SKV:s beskrivarkommittée.

Stina, Bitte,Hippie, Ystra, Deja och Alva vimlade runt på baksidan ett tag - det kissades och sprättes och kissades och sprättes igen :0)


Hippie försökte få igång Alva till lite lek -men se då kom konstapel Bitte och ställde sig mellan dom - "nu är det så flickor, att JAG LÖPER och jag har bestämt att här skall inte lekas just nu, om två minuter kanske, men inte just nu" - jösses så löjliga dom är :0) Men skönt att se att det bara är ytterst små markeringar som görs, inga brösttoner eller dumheter.

 Hippie och Alva himlade sig lite, suckade och gjorde något annat.


När Karin åkt blev det strykning, strök en hel del, så blidde det lite middag och nu blir det bara koppla av resten av kvällen.

Skulle egentligen inte ha varit hemma i kväll, men så blev det i alla fall, ganska skönt.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards