Direktlänk till inlägg 27 april 2008

Musöron mm

Av Britta Hammarström - 27 april 2008 19:10

På två dagar har björkarna mobiliserat - nu är det ett skirt grönt skimmer över varje björk och musöronen är ett faktum.

Efter vår vanliga ottesång - som fördunklades något av att tidningsbudet var sent :(  - ingen tidning kl 05 00 - illa!!

 Nåja, hävde i mig min dos morgonthé, vännerna fick mat och visit i trädgården och så kröp vi tillbaka i bingen igen. Läste lite i Mentalboken och somnade sött rätt snart.


Vaknade av telefonen - kl 08 20 - verklig sovmorgon!

Efter dusch, hårtvätt och - tork, kaffestund med söndagskrysset, alltmedan vovvarna strosade runt på tomten - färd till skogen.

Promenad -  hade tänkt mig en dylik i godan ro - men större delen av Ekerös befolkning hade just i dag bestämt sig för att promenera och jogga i just den här delen av öns skogar.

Skogspromenad med hundar i koppel är för mig bara fullständigt otänkbar - vi höll oss till väldigt små stigar och gick ibland rätt ut i skogen - på så vis unvikande frontalkollision med alla flåsande, svettiga joggare och raska promenerare med jackorna käckt hängande över ena armen.

Hippie är numera väldigt duktig och slänger sig icke fram för att glatt hälsa på alla mötande - håller sig fint intill mig när "Friskis- och -Svettis" -gängen drar förbi .

Götarna är vältränade och bryr sig inte ett vitten om att folk passerar - ger folk signaler om att de vill hälsa, så ställer flickorna omedelbart upp och snackar gärna stumpviftande bort ett par minuter.


Försökte ta lite bilder på Bitte och Hippie, som rejsade vilt mellan granarna - "du kan inte taaa mig" - men det var inte lätt...


 Det går så rasande fort...

..kameran hinner inte med...


Stina - som är fullständigt övertygad om att hon skall ha valpar - ler bara överseende när jag försöker förklara att så icke är fallet - hon fnattar lugnt runt, inåtvänd och självupptagen - kommer att så förbli ett par veckor till - sedan kommer hon att "kliva ur ostkupan" och delta i lek och stoj igen.


 

Och vad i hela friden är nu detta???

Jo, Bitte, som skriker " det är MYROR här"!!! Och rullar runt i mossan i 280 knyck.

Båda västgötarna får svårartade, lätt epilepsiliknande attacker när det är gott om myror  - det är bara sååå läbbigt :0)


Handlade lite på Coopen och väl hemma så fullgjorde jag dagens "trädgårdskvot".

Planterade in tre nya oxbärsplantor i häcken, där det är lite glest, efter utrensning och nerklippning.

En främmande buske som smugit sig in i häcken - funderar verkligen på vad det är - KAN vara en syren, men det stämmer inte riktigt ändå.... - denna främling grävdes upp och planterades raskt utanför tomten, precis bakom det bambu-och vass-skydd jag monterat framför en av rhododendronbuskarna.

Är inte helt sams med det monterade skyddet - kommer att bytas ut - men får sitta kvar tills Andrei är klar med grindar etc.

Eventuellt kommer det att räcka med den nu planterade busken, bara den tar sig ordentligt  - kraftig typ! Måste klura ut vad det är för något...


Fixade hundarnas mat, tog med den i bilen och så drog vi till klubben för träff med colliemaffian och träning.

Gick en sväng i skogen tillsammans med Marianne,Hippiesyster Exi och tant Fia. Sedan bröt det ut en väldigt intensiv träning.Lydnad, platsliggning, kommenderingar, fikapaus, mer platsliggning, budföring och markeringsövningar med Hippie i skogen.

Utfodring - maten slank ner på ca 2 sekunder...

Jag varvade i träningen, körde även igenom hela lydnadstvåan med Bitte och tog ner Stina och lät henne jobba lite också.

Hemma igen tog polarna det lugnt, ägnade sig lite åt de märgben jag kokade åt dem igår, men annars har det varit rätt tyst och alla tre har snusat gott.

Nu väntar mandrom på Parlamentet....

 
 
Ingen bild

Jenny

29 april 2008 08:13

Molly är precis likadan när det gäller myror!

 
Ingen bild

Britta

29 april 2008 08:33

Jenny!
Jag tror att det är ett typiskt västgötaspetssyndrom:0)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards