Direktlänk till inlägg 23 april 2008

Sicken utedag!

Av Britta Hammarström - 23 april 2008 21:30

Åkte hemifrån vid 10 30-blecket. Till skogen för promenad, Birgitta och flatdamen Nadja var med, Bs. bil var fortfarande hos doktorn - i väntrummet......

Promenix, sedan till klubben, diverse träning av alla tre polarna,liten kissväng, intag av snabb lunch ochså var det dags för valpgänget.

Introduktion till sök i dag - efter genomgång i gröngräset drog vi till skogs och valparna fick göra lätta "hitta-övningar", med lite blandat resultat som följd. Min lille specielle favorit "papiljotten" Elvis, klarade galant att hitta Birgitta som satt bakom en stor sten. Han sniffade in henne på långt håll, trippade fram, upp på stenen och överföll henne uppifrån :0)


På väg ner från skogen fick vi tillfälle att göra "nej-övning" - stor hög med färska hästbullar på stigen!

Ner på planen och där var det dags att gå till veterinären - hanteringsövning alltså. Clara var veterinär och kollade öron, ögon, nos, tänder, tassar, klämde över kroppen, tittade under svansen - vi lade också ner hundarna på det låga bordet och kände över dem liggande.


Vi avslutade med lite inkallning och prat om fästingar och ormar - hur man hanterar eventuella ormbett och vilka fästingmedel som finns och hur de används. Det här med fästingar hade de flesta rätt bra koll på, men ormbetten var det inte så helt med, där behövdes lite info.


Valparna åkte hem och jag tog vännerna på en tur i skogen. Birgitta fick åka med annan flatägare hem - jag skulle vidare till Ågesta, där colliemaffian hade träningsträff.

Där stod jag ensam på klubben, kollade att stugan var stängd och låst, satte mig i bilen och startade,ticktickticktick, sa motorn.

"Aha, min vän, det här känner jag igen, här krävs en bil till för laddning"!

Detta hände även förra gången på klubben, men då tog det en stund att komma på vad det var. Min son  kom och laddade den gången, men nu var han "långtbortistan´" på jobb.


Ringde snabbt Birgitta och Signe, som naturligtvis, som de hjälpsamma människor de är, vände tillbaka och så slängde vi på kablar - Volvon brummade igång på 2 sekunder. Batteriet är rätt nytt, någon belysning i bilen måste ha stått på, någon dörr har inte varit helt stängd - fvörra gången var det bakluckan som stod öppen och den lilla lampan där tjyvade ur batteriet - men den är urkopplad för länge sedan.


Olle ringde och sa "ta färjan till Slagsta, det har varit stor olycka, alla södergående vägar är totalt igenkorkade sedan 2,5 timmar".

Åkte till braiga färjan, där det också var kö, folk hade åkt från stan´för att ta färjan söderut, men den kön var betydligt kortare än de som sniglade sig fram genom staden.

Kom så småningom fram till Ågesta - vi blev inte så många i dag, beroende på trafiken, men vi som var där jobbade på bra.

Det hade lagts spår, Hippie fick göra markeringsövningar, vi gjorde budföringar, platsliggning, vi tränade lydnad......

Fixade lite nya datum för träningar framöver och så åkte vi hem.

Både Stina och Bitte fick också vara med och "göra saker". Vi var ca 7-8 minuters väg från bilarna, vid stora gärden, så alla hundarna fick sitta uppbundna - mina vänner var jätteduktiga och tysta, men totalt hysteriska naturligtvis så fort jag kom fram till dom :0)


Kom hem för ca en timme sedan, har stått i en het dusch ett bra tag och mjukat upp lederna som jobbat hårt , kinderna glöder efter en dag i solen, vännerna har fått sina kvällskex och nu skall jag ha thé !!!!


Oj, glömde berätta att när jag var med vovvarna på lilla kissvängen före valpkursen, så ser jag plötsligt hur Bitte stirrar på marken framför sig, ryggar ett steg, vänder på huvudet och tittar på mig. "Ajaj", tänker jag, "det där luktar orm"!

Ropade backande  snabbt in alla tre, kopplade och gick fram och kikade. En ilsken liten snok låg där, huvudet höjt i en båge och med stridslysten uppsyn "kom bara hit om ni törs"!!!

Tack och lov att det var en snok! Och så bra att Bitte visade så tydligt att hon inte tänkte gå i närkontakt med en orm.


Snoken fick ligga där och se ilsk ut, vi gick ner till klubbstugan och struntade i den. Snokbett är ju faktiskt inte alls särskilt farliga, men de kan bli infekterade - lika skönt att slippa.


Håhåjaja, nu börjas det - huggorm, fästingar, jordgetingar.......

Mewn vår och sommar är allt bra ändå.















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards