Direktlänk till inlägg 21 oktober 2007

Vilka duktiga tjejer!

Av Britta Hammarström - 21 oktober 2007 21:08

I dag var det så dags att åka till Stockholms södra BK i Ågesta, för att heja på Anna Jarander, när hon skulle tävla freestyle med båda sina västgötar, Yra och Asco. Med i supporterklubben var träningskompisen Lena.

Jag upptäckte snabbt att en av mina klubbkompisar ifrån Mälarö BK också var med, Linda Laikre, med sin ena dansk-svenska gårdshund Holly.


Här fanns det mycket att titta på, plåta och applådera :0)

Anna gick ut som nummer 3 i klass I med Yra. De gjorde ett väldigt bra nummer, Yra var jätteduktig, följsam, glad och gjorde alla turer rätt - Anna var mycket nöjd med henne. De dansade till "she thinks my tractor is sexy", en countrylåt med bra takt och tunggung. Anna hade också med en leksakstraktor som stod i mitten av ringen,hon var själv klädd i overall och hade en liten spade i handen (Anna är agronom....).


Så blev det ca en timmes väntan på att Linda skulle in, som nummer 11 och så Anna igen med Asco, som nummer 12. Vi tittade på några till, en del jätteduktiga, andra lite mer trevande och i början av freestylandet.

Lena och jag tog våra götar och Hippie och drog iväg till en avlägsen, tom  plan nära skogen, där våra hundar kunde springa av sig och umgås.


Tillbaks till ringen igen, vi hade inga västgötar vid ringen, då hade Asco fått koncentrationsproblem :0). Så kom då Linda och Holly - detta var deras debut i freestyle - och vilken debut:0) Ett helt fantastiskt väl genomfört program, perfekt timing, otroligt fin kontakt och följsamhet, en hund som bara strålade av glädje och en väldigt akrobatisk matte - hon avslutade programmet med armhävningar :0) Dansade till Thore Skogmans "Jämtgubben", stövlar, luva och stora kliv, snuvig, hostig, stor medicinburk som ställdes i mitten av ringen. De utförde alla turer med bravur och lilla Holly hämtade medicinburken och såg till att matte tog tabletterna - och så blev hon (matte)  så frisk att hon t o m klarade armhävningar med Holly ståede på ryggen - jubel och långa applåder från publiken.

Här är "jämtgubben" Linda och Holly


Med Asco hade Anna en helt annan låt (ähum, fråga mig inte vilken....poplåt...)

och Anna var väldigt lättklädd i snygga långbyxor och kortärmad blus - det var kallt! Jag frös bara jag såg henne:0)

 Asco hade en del att säga under programmet, men det störde inte alls, han var jätteglad, lyssnade bra och gjorde alla sina turer fint - detta var hans andra officiella tävling och hans program är ännu så länge enklare än Yras.


Och här är anna med Asco och Yra - tyvärr stod jag för långt bort när Anna tä'vlade med Yra, så bilderna blev därefter....


I väntan på prisutdelning kommenderade Anna mig igenom lydnadsklass II med Bitte - inför tävlingen nästa söndag. Märktes tydligt att Bitte var på ny mark :0) Det nosades, vilket hon aldrig gör hemma, hon hade musiken dunkande i bakgrunden, det rörde sig hundar och folk runtomkring - nyttig störningsträning!

En del gick bra, men jag fick lov att ta henne i örat flera gånger och tala mores med henne ;) "Nu kammar vi till oss unga dam"!


En rastningsrunda till med alla tre och så var det dags för prisutdelningen. Anna saknade tyvärr 4 retfulla poäng till diplompoäng - man kan här, liksom i lydnadsklasserna 1-3, få ett diplom, här måste man ha minst 3 x 80 poäng.

Trist! Eftersom den ena domaren gett Anna och Yra  väl över 80 poäng, men den andra höll igen och då räckte inte snittpoängen till .


Linda och Holly , som debuterade i dag, vann klass I! Vilken rivstart i den här grenen  - grattis :0)








 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards