Direktlänk till inlägg 29 augusti 2007

Mera Brewster och så Eli

Av Britta Hammarström - 29 augusti 2007 08:46

Fick en fin bild, även om den är lite mörk, på Aros Brave Brewster (tack Inga), just från den utställningen som jag var på i L.A De halshuggna människorna är Ingrid och domaren, Per-Erik Wallin som kommit från Sverige och dömde västgötarna.


Att döma västgötarna myste han verkligen över, han är själv corgiuppfödare och tycker väldigt mycket om vgs.


Han var lite fundersam över hur han skulle tas med Fila Brasileiro, en av de andra raserna han dömde - jättedoggar med stackelhalsband (även i ringen) och verkade väl inte riktigt vara "haisängenochgosamedvovvar" :0)

Fick rådet från överdomaren att "you just stand back sir, and let the owner show the teeth of the dog - oh no sir, you don´t look at the teeth".

Jag hade tänkt ta bilder på alla västgötarna, men det blev knapert med det, kunde filma lite men sedan blev det jobb.

I USA (och de flesta länder tror jag) får man ingen skriven kritik, det hela går rätt snabbt och det gäller att hänga med när domaren, ibland knappt märkbart, slänger ut ett finger och pekar hit och dit för att markera placeringar.

Här blev det emellertid skriven kritik, något som verkligen uppskattades av västgötaspetsutställarna.

Jag gick med i ringen, antecknade vad Per-Erik Wallin sa, fick sedan låna en laptop och kunde översätta varje kritik, som sedan drogs ut och lämnades till ägaren. Kul jobb och roligt att se hur uppskattat både det och domaren  var.


Hämtade min minsta guldklimp, Eli, på dagis i går. Vi hade en liten kak-och saftorgie här hemma, sedan lastade Eli den lilla docksulkyn med traktor, buss och lastbil och körde runt runt med ekipaget, småpratande och gnolande. Eli är 2,5 år, har börjat prata nu, men inte meningar, ord! Det kommer, det kommer...

Det råder stor kärlek mellan Eli och hundarna, Hippie kryper nästan ur pälsen när han kommer, nu har hon också lärt sig att man får inte hoppa på honom. Hon gör sig så liten hon kan, svansen går som en mattpiska, hon sjunger och gnyr och trippar omkring Eli, som ler mot henne och håller ut en liten hand som genast tvättas.

Stina och Bitte tar det lite lugnare, väntar tills Hippie hälsat färdigt, då går de fram till Eli och pussar lite på honom och Eli klappar mjukt och fint.

Farmorsskryt förstås - men alla mina tre barnbarn har ett  så härligt avspänt förhållande till mina och Bettan och Olles hundar - men Eli är den som har det allra "naturligaste " handlaget med dem, det bara finns där.


Efter sulkypromenaden skulle Eli upp i övervåningen, i mitt arbetsrum står nämligen förutom dator etc. en motionsmojäng, den är väldigt populär!

Jag har skaffat den för att hålla mina löjliga, ofta lågpresterande leder i tukt och herrans förmaning - och det funkar mycket bra. Reklamens glada tillrop om att "snart har du den tvättbräda till mage du alltid drömt om" - går mig spårlöst förbi - hehe, that would be the day :0)


Eli klättrar gärna upp på mojängen och fixar runt lite grand, ändrar alla inställningar snabbt som blixten och så är det dags att klättra ner och göra något annat.

Nästa tisdag eftermiddag  har jag alla tre barnbarnen här,Lisa och Sam kommer själva med bussen, jag blir en "tisdagsfarmor" den här terminen  - kul! Fast vi ses andra dagar i veckan också ;)






 
 
Ingen bild

Outi

29 augusti 2007 10:35

Han ser fint ut !!

 
lisbeth

lisbeth

29 augusti 2007 11:48

Jättefin, snygga proportioner! Förstår att PEW föll för honom.

Vad har denna stiliga vgs för anor?

Nyfiken i Roslagsbro/Lisbeth

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

lisbeth igen

29 augusti 2007 11:50

Det är lajbans med barnbarn - för att inte TALA om vad man själv håller sig pigg och rask...

 
Isabel

Isabel

29 augusti 2007 15:10

En verklig snygg gosse, kan mycket väl förstå att han tog hem vinsten.

http://kennelviking.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britta

29 augusti 2007 16:56

Brewsters morsa är Caval´s Lilla Ida, som Ingrid äger och farsan är Jonricker´s Nicke Lilltroll, som Ingrid tidigare samägde med en annan uppfödare i USA.
Brewster är inte bara en "looker", han är en riktigt , riktigt trevlig hund också.

 
Inga

Inga

29 augusti 2007 19:14

Brewsters släkt: Nicke Lilltroll är son till CAN CH Krösaskogens Hektor och bakom Lilla Ida finns flere Tridents hundar och bla. Skogsbygdens Bror Duktig och engelska hundar.

http://www.kolumbus.fi/fennican

 
Ingen bild

Lisbeth

29 augusti 2007 21:19

Tack Britta och Inga!
Kan tänka mig den stammen med tanke på utseende och färgen,

 
Ingen bild

skogstrollet

30 augusti 2007 22:39

Snygg hund Tycker själv att PeW är en av dom bättre domarna Förstår att han gav BW till denna herre Hur stor är rasen i Usa?

 
Ingen bild

Britta

31 augusti 2007 08:38

PEW har varit med länge. Jag har sett honom som domare på andra raser och själv ställt ut för honom flera gånger. Alltid samme gentleman, alltid lika intresserad och vänlig och ger också ofta öppen kritik, vilket jag tycker är väldigt trevligt och dessutom artigt mot publiken.

Angående USA kan jag inte säga exakt, men den växer där och flera hundra västgötar måste det finnas.
Jag gjorde en inventering "world wide" för några år sedan, redan då fanns fler västgötar ute i världen än i Sverige, skillnaden var inte så stor men dock....
Vi måste nog hålla lite koll där så att det inte går överstyr....
USA t ex, är ju tyvärr kända för att vara lite klåfingriga och gärna ändra raser, nästan till oigenkännlighet :0)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards