Direktlänk till inlägg 17 augusti 2007

Renoveringen fortskrider

Av Britta Hammarström - 17 augusti 2007 19:11

Nu har jag pustat ut efter två rejäla  renoveringsomgångar i nedervåningen - glömt är allt gipsdamm, sågspån och annat "dräll" efter de ihärdigt jobbande gossarna. Resultatet blev ju strålande och det är vad som räknas.

Nu börjar jag gå och snegla på tvättstugan - den är inte för rolig....

Väggarna är klädda med någon slags plastlaminat (anno 1963) och börjar bli väldigt trista, går inte att få dem riktigt rena längre. Golvet behöver också ett lyft.

Den "gambla" tvätthissen har tappat linor ett flertal gånger och lagats.

Nä, nu krävs det åtgärd!

Hustomten Andrei kommer i nästa vecka, då får jag höra om min idé slår an hos honom.

Kakel på väggarna - inget "fancy" dyrt färgat, nix, bara enkelt vitt kakel rätt upp och ner. Klinker på golvet, ett smalt torkskåp bredvid tvättmaskinen och så en bänk som sträcker sig från skåpet, över tvättmaskinen (som är frontmatad) och över tvätthon i andra änden (hål i bänken för hon förstås). Yes! Det kan bli väldigt snyggt och fräscht - och naturligtvis helt gratis :0)


Men om jag nu gjort i ordning hela nedervåningen så ser det lite sunkigt ut med den här gamla skrabbiga tvättstugan intill köket.


Skall ta flickorna på en promenad och sedan dra iväg till Kungsberga för att byta till Jannes minibuss, sedan till Arlanda för att hämta son med familj, kl 22 30!!! Volvon sväljer inte 5 personer + bagage.

Jag har fått fina MMS från diverse ställen i Skottland, bl a Loch Ness - men Nessie verkade inte vara hemma :0)


Bettan och Olle är också hemkomna, så nu behöver jag inte pendla mellan Helgö och Kungsberga  - mata kanin och katt och gulla med dem, vattna blommor, ta in post i K-berga, vattna blommor och ta in post på H-ö.

Morsor är faktiskt väldigt användbara även vid mogen ålder :0)


I morgon bär det å´ till Nyköping och så är det utställ på söndagen. Börjar faktiskt bli rätt mätt på detta åkande nu. Veckan efter är det SKK-utställning i Almare-Stäket, men det är ju nästgårds - sedan lägger vi ner den verksamheten för ett tag framöver och koncentrerar oss på vallning, lydnad och sök.


Har ett huvudbry här hemma - var är expansionskärlet till pannan? Har letat högt och lågt efter det, både jag och resten av familjen, men ingen lyckas hitta det. Det måste finnas någonstans på krypvinden, men var? Måste vara inbyggt - väldigt opraktiskt i så fall. Har tittat på husritningarna men hittar det inte där heller - och det finns, det vet jag!

I dag var andra gången jag fick rådet att flytta ner kärlet (fick rådet av mannen  som servade pannan). med tanke  på att det suttit rätt länge, är det en god idé att flytta det, för att undvika en väldigt obehaglig överraskning i form av läckage - vilket kan hända, även om kärlet är av koppar, det finns rörskarvar!


Sökandet fortsätter, spänningen stiger - skall hon hitta expansionskärlet innan katastrofen är ett faktum - (hemsk musik i bakgrunden)...


har nu fått en , i mitt tycke, glimrande ide´. Jag ringer naturligtvis Lasse, som byggde övervåningen 1974-75 (Lasse är också gammal MBK-are och riesenägare) - och hör om han kommer ihåg var kärlet sitter.

Visserligen har han väl rotat runt i och byggt några hundra kåkar sedan dess,

men chansen finns

att Lasse minns

To be continued....













 
 
Ingen bild

Nilla

18 augusti 2007 08:47

Tack Britta för ditt svar i Lisbeths blogg, jag håller med dig mångt & mycket, klart att det är bättre att saker kommer upp till ytan än att folk drar täcket över huvudet....


Och som jag har skrivit innan jag ÄR inte ute efter att "sätta dit" nån men vissa saker reagerar jag på, och jag hoppas att folk ifrågarsätter min avel den dan jag börjar, jag lär mig otroligt mycket på andras "misstag", och ska vi vara helt ärliga så är det jag ifrågasätter inte helt fel om man läser avelsråden!

I vilket fall så önskar jag dig en bra dag & tackar än en gång för sakligt & bra svar..

Mvh Nilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards