Direktlänk till inlägg 27 juni 2007

YESS! YESS!

Av Britta Hammarström - 27 juni 2007 22:16


Åter från Södertälje Brukshundklubb och en  väldigt våt tillställning (lydnadstävling) - himmel så det regnade, vräkte ner på vägen dit, vindrutetorkarna på högsta hastighet.

Tankarna gick  - "lilla Bittegrynet, hur kommer du att reagera? Vi har tränat i regn - man måste träna i alla väder - men inte så här kraftigt regn"....


Framme vid S-tälje BK rastade jag hundarna, gott om tid till anmälan, som var kl 18 00, jag åkte med 16.30-färjan från Ekerö - vet hur det brukar vara mot S-tälje i eftermiddagsrusningen - gick emellertid förvånansvärt bra, semestrarna har börjat..

Stor torkningsorgie efter rastning - hade tagit med två stora handdukar  för säkerhets skull - vill inte att vännerna skall ligga alltför blöta i bilen (bra grogrund för hudirritationer, inte efter en enda gång, men är man petig  med vännernas skötsel så är man).

 Volvon är suverän! Min Saab 900 kunde jag aldrig låta stå med bakluckan helt öppen om det regnade, luckan var snedställd, så en hel del vatten rann in bak - där kunde jag bara ha max halvöppen lucka, sätta en apportbock eller dylikt emellan.

Volvon däremot - här går det att ha bakluckan helt öppen, inte en droppe kommer in i buren!

Klafsade över den vattendränkta och kraftigt leriga parkeringen och anmälde mig i klubbstugan. Även här var det 16 deltagare  klass I.

Denna gång delades platsliggningen upp i tre grupper, 1-5,6-10,11-16.

Jag drog nr 9 vid lottningen,hamnade alltså i andra platsliggningsgruppen.

I första gruppen gick en hund upp, väldigt snällt och stillsamt, en ung hund som gjorde sin allra första tävling, lite osäker, på ny mark och drog sig sakta mot matte.

Inga problem för övriga hundar. I Bittes grupp gick också en hund upp, men ingen av de andra reagerade - duktig Bitte (och övriga)!!

I grupp tre blev det kaos rätt snabbt, en hund körde jätterejset, drog upp flera hundar och stor förvirring utbröt. Allt lugnade sig dock snabbt, omläggning för några av hundarna, ett par fick nollor.

Domaren  gav förarna en eloge vid prisutdelningen, och den var de väl värda - inget slagsmål utbröt (vilket tyvärr kan hända, men dock tämligen sällan) , förarna reagerade och agerade lugnt och på rätt sätt.


Södertälje är en härlig klubb att tävla på - jag har gillat den under alla år, oavsett vad mina resultat varit. Helt underbara planer (visst, "klafs-klafs" och vattensjukt när det regnat mycket, men tätt gräs, välklippta släta planer) - alltid trevligt bemötande, välorganiserade tävlingar, billigt i serveringen, bra rastningsmöjligheter i skogen runtom klubben !

Tycker det är lika trevligt att fungera som testledare vid mentalbeskrivningar, som jag gjort ett antal gånger, på S-tälje BK!


Tittade lite på  mina medtävlande, så drog Bitte och jag oss upp på den täckta verandan ett tag, för att åtminstone en stund kunna komma från regnet..

Vår tur - busade upp Bitte med bollen lite innan, kollade att hon verkligen ville lägga sig (platsliggning 2minuter är en sak, läggande under gång en helt annan - där är det mycket lättare att förbli stående när matte travar på) och också att hon ville sätta sig i blötan, vid halter.


Bitte var jätteduktig!!!! Lilla guldtjejen :0) Denna lilla tappra soldat jobbade på i det strilande regnet - satte sig vid alla halter, lite släpande vid vändningar (förmodligen  för att det klafsade om mina kängor och det var väl inte så himla trivsamt att få i näsan) - lade sig prompt vid läggande under gång, etc etc.

Domaren kommenterade efter vårt program "det var väl en väldigt trevlig liten sak det där" :0) och jag kunde bara instämma -   var  så otroligt nöjd med Bittes prestation. Kunde inte se alla domarsiffror, men tyckte mig ändå kunna konstatera att ett första-pris till hade vi bärgat, även om poängen var något lägre än förra veckan.


Mer hundrastning, tog ut Stina och lät henne och Bitte busa lite, men rätt försiktigt, med tanke på Stinas tass, som dock verkar läka fint.

Tog så ut Hippie, lät henne vandra runt på S-täljes stora gräsytor  - finns mycket förutom lydnadsplanerna - hälsa på vuxna och barn samt några hundar, som jag direkt såg  var vänligt intställda mot valpar - bl a en enormt stor boxerhane - den tyckte Bitte var döhäftig! En sådan hade hon aldrig sett förut, "kolla matte, vilken ball typ, han måste ha ränt in i en stillastående bil bakifrån".....


Slutligen prisutdelning - jag höll andan lite under utdelningen av 3:e och 2:a priserna - kände mig inte 100%-igt säker  på ett förstapris - även om andra tävlande klart talat om att så var fallet.

Så var vi framme vid 4:e placeringen (precis som förra veckan) och här kom första 1:a priset (över 160 poäng). Lo and behold! Bitte och jag kom på delad 3:e placering med 168,5 poäng :0) Strålande Bitte!!!

Vann gjorde en fullständigt enastående Kelpie - hade över 190 poäng! Hunden var 11 månader (!) och detta ver hans tredje förstapris - alltså fick han sitt LP  (Lydnadsdiplom) i lydnadsklass I i dag. Den här gossen kommer att gå långt :0)





















 
 
Ingen bild

Karin med Ystra o Deja

28 juni 2007 08:46

Än en gång GRATTIS till duktig hund och förare. I regn och rusk är det en prestation att skrapa ihop ett förstapris. Snart är ett LP1 klart. Vi håller tummarna.

 
Lisbeth

Lisbeth

28 juni 2007 09:39

Bitte & Britta, märkeliga brudar, två bekanta till oss!

Varmaste grattis! Extraplus för härlig beskrivning!

Lisbeth & Ulvus västgötaspetsar

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

Ewa

28 juni 2007 10:04

Grattis till dig och Bitte som lyckades igen trots det urusla vädret.

 
Ingen bild

Britta

28 juni 2007 15:22

Tack, tack för grattlaschoner!
Har framfört dem till Bitte som log och neg :0)

 
Ingen bild

Gunvor

28 juni 2007 21:06

Ett stort Grattis.Starkt jobbat. Nu blir det nog LP nästa gång- om det inte blir snöstorm eller något annat extremt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards